Skip to content

Remigreerders

Koffers
Kom je terug van je verblijf in het buitenland, dan heb je veel te regelen, ook qua administratie. Zo moet bijvoorbeeld de Nederlandse (basis)zorgverzekering weer ingaan en het Jabes Expat Pakket moet beëindigd worden. Vaak is een e-mail aan ons voldoende om dit in goede banen te leiden.

Ook als je weer in Nederland woont biedt Jabes Verzekeringen de mogelijkheid om bij hen verzekerd te blijven met een pakket dat past bij je persoonlijke situatie. We hebben goede contacten met diverse verzekeraars en kunnen ons advies afstemmen op jouw situatie. Vanuit het buitenland, voordat je vertrekt kun je per e-mail aan ons laten weten wat je wil. Zodoende bent je al goed verzekerd zelfs voordat je voeten de Nederlandse bodem raken.

Schadevrije jaren van je autoverzekering
Een punt van aandacht hierbij is de autoverzekering. De premie van een autoverzekering is in Nederland onder andere gebaseerd op het aantal jaren dat schadevrij is gereden met de auto. De in Nederland opgebouwde schadevrije jaren vervallen na drie jaar. Dat betekent dat als je langer dan drie jaar in het buitenland bent geweest, er geen schadevrije jaren meer zijn en je dus opnieuw moet beginnen. In het buitenland opgebouwde schadevrije jaren worden niet (meer) meegenomen. Wij hebben met een verzekeraar speciale afspraken gemaakt waardoor wij toch nog met een aantal fictieve schadevrije jaren mogen rekenen. Daardoor is de premie van de autoverzekering via Jabes Verzekeringen heel aantrekkelijk.