Skip to content

Kerken & Stichtingen

glas in lood verzekeren Jabes Verzekeringen
Kerken en stichtingen bestaan in Nederland in vele varianten. Wat ze gemeen hebben is de rechtsvorm. En daarmee bestaat een bepaalde kwetsbaarheid van de bestuursleden als zij zich niet goed verzekeren. We noemen enkele veel voorkomende en belangrijke verzekeringen:

Aansprakelijkheid

Als de gemeente of stichting aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan derden is het goed daarvoor verzekerd te zijn. De premie wordt onder andere bepaald door de grootte van de stichting.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als sprake is van onbehoorlijk bestuur kunnen de individuele bestuursleden aansprakelijk worden gesteld voor verkeerd gemaakte keuzes of nalatigheid. Zonder deze verzekering zijn de bestuursleden zelf aansprakelijk te stellen voor de schade.

kerkgebouw aan het water laten verzekerenGebouwen en inventaris

Is er een ‘eigen gebouw’? Dan is dat via Jabes Verzekeringen te verzekeren. Gaat het om een pand dat je niet in dezelfde staat zou herstellen na een schade, dan kan ook gekozen worden voor gulden middenweg. Als het nieuw te bouwen pand goedkoper is, kan het verzekerde bedrag worden bepaald op het gemiddelde van de twee waarden. De eigen inventaris kan ook verzekerd worden als je een pand huurt.

Rechtsbijstand

Wil je je beschermen met juridische hulp, dan is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Overige verzekeringen

Heb je misschien kostbare muziekapparatuur? Wil je een verzekering voor arbeidsongeschiktheid / ziekteverzuim of werknemersschade door personeel? Wil je je verzekeren voor schade door brand? Organiseer je een evenement? Zijn er plannen voor het uitzenden van een zendeling? Wil je een cyberverzekering om digitale schade te voorkomen of te beperken? Voor al deze zaken kun je terecht bij Jabes Verzekeringen. Neem gerust contact op voor een adviesgesprek. Wij gaan graag het gesprek aan over de mogelijkheden.