---

Een gezegend 2016!

Inmiddels zijn we alweer beland in december en komt onze laatste nieuwsbrief van 2015 uit. Er gebeurt veel in verzekeringsland. Het is voor ons een uitdaging om u binnen deze (wettelijke) veranderingen zo goed mogelijk te adviseren en met de beste oplossingen te komen. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van belangrijk nieuws en geven tips. Als u vragen heeft, bel of mail ons dan!

Wij wensen u goede Kerstdagen en een gezegend 2016 toe! Ook in 2016 zijn wij u weer graag van dienst.

---

De Nederlandse zorgverzekeraars maken in deze tijd van het jaar de premies voor 2016 bekend. Niet alleen stijgen de zorgpremies bij elke zorgverzekeraar, ook het wettelijk verplicht eigen risico wordt verhoogd naar € 385,- per persoon van 18 jaar of ouder. Pro Life, de zorgverzekeraar waarmee wij samenwerken, heeft dinsdag 17 november de premies voor 2016 bekend gemaakt.

Bent u nog niet verzekerd bij Pro Life en wilt u verzekerd zijn bij een christelijke zorgverzekeraar die naast aandacht voor christelijke hulpverlening ook een (christelijke) stem laat horen waar het gaat over de toekomst van de zorg, vraag dan vrijblijvend een offerte op. Dit kan door via onze website naar Pro Life te gaan. U kunt daar lezen voor welk collectief u in aanmerking komt en een vrijblijvende offerte opvragen.

---

De Goudse Alarmcentrale

Zendelingen en Expats krijgen bij medische problemen in het buitenland te maken met de alarmcentrale. Het woord ‘alarm’ in alarmcentrale blijkt bij velen de gedachte op te roepen aan 112. We willen graag benadrukken dat De Goudse Alarmcentrale niet alleen gebeld kan worden bij spoedeisende medische hulp. De Goudse Alarmcentrale geeft namelijk advies wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen. Als er sprake is van een medisch gerelateerd probleem dat geen spoed vereist, schroom dan niet De Goudse Alarmcentrale te bellen.

Let op! Het telefoonnummer van De Goudse Alarmcentrale is gewijzigd.

Noteer daarom het telefoonnummer van De Goudse Alarmcentrale dat voor u van toepassing is:

+31 71-5681891 Voor Expats
+31 71-5681893 Special ISIS
+1 866-4151709 Verenigde Staten

---

Notaris

Als u bijvoorbeeld te maken krijgt met voogdij of overlijden en u heeft niets vastgelegd bij een notaris, gelden de algemene regels die zijn vastgelegd in de diverse Nederlandse wetten. Deze wetten zijn er om een uitgangspunt te hebben, maar kunnen niet altijd voorzien in uw wensen, omdat elke situatie anders is.

Als u in het buitenland in coma raakt en er is niet vastgelegd bij de notaris dat uw partner de bevoegdheid heeft om over uw behandeling te beslissen, kan uw partner hierover niet beslissen. Als u beiden komt te overlijden en de voogdij niet geregeld heeft in een testament worden de kinderen toegewezen aan naaste familie, terwijl u wellicht uw kinderen liever door goede vrienden wil laten opvoeden.

Kortom, het is erg belangrijk om u te laten adviseren door een expert. Wij hebben goede contacten met verschillende notariskantoren in verschillende disciplines. Vraag ons naar de mogelijkheden.

---

Voorwaarden Jabes Expat Pakket  aangepast

De voorwaarden van het Jabes Expat Pakket zijn aangepast en op diverse gebieden verbeterd. De nieuwe voorwaarden sturen wij samen met uw nieuwe polis daarom in januari 2016 per e-mail naar u toe.

---