---

Jabes Verzekeringen
denkt met u mee

De eerste maanden in 2015 zijn weer voorbij. Vooral januari was een hectische maand met de jaarlijkse verlengingen van de polissen. In april volgen onze laatste examens en hopen we dan volledig gecertificeerd u weer tot dienst te kunnen zijn!

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen certificaat te behalen voor het adviseren in hypotheken. Natuurlijk kunnen wij wel met u meedenken bij de aankoop van een woning of de verlenging van een hypotheek.  Daar waar onze vergunning ophoudt, werken wij samen met verschillende betrouwbare hypotheekadviseurs. Afhankelijk van uw situatie en wensen, kunnen wij u in contact brengen met een hypotheekadviseur die bij u past. Bel ons als u plannen heeft om een woning te kopen of als uw hypotheek afloopt, wij zijn u graag tot dienst.

Wij werken graag vanuit ons netwerk van bedrijven en professionals die onze dienstverlening aanvullen. Daar waar onze kennis of dienstverlening stopt, kan vaak een expert uit ons netwerk de dienstverlening voortzetten of overnemen. Zo hebben wij contact met een notaris die gespecialiseerd is in testamenten (ook voor expats). Daarnaast hebben wij contact met een belastingkantoor, dat naast de gewone Nederlandse belastingaangiftes een specialisme heeft ontwikkeld voor het doen van aangiftes voor expats (M-formulier). Voorts hebben wij contact gelegd met een (internationaal) transportbedrijf en een praktijk met cross-culturele psychologen. Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Ik wens u namens het hele team alvast een vreugdevol voorjaar.

---

Premiekorting op autoverzekering
na periode in het buitenland

Regelmatig komt het voor dat iemand na een lange periode in het buitenland terugkeert in Nederland en hier weer een auto aanschaft. Bij het afsluiten van Nederlandse autoverzekering komen de schadevrije jaren ter sprake om een korting op de premie te krijgen. Schadevrije jaren worden in Nederland geregistreerd in de databank RoyData, waar elke Nederlandse autoverzekeraar toegang tot heeft. Dit is niet het geval als u schadevrije jaren in het buitenland heeft opgebouwd. We adviseren u daarom bij terugkeer naar Nederland een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij te vragen, met daarin de vermelding van de verzekerde periode en het aantal schades dat er is geweest.
Met deze verklaring kunnen wij meestal korting voor u regelen bij een Nederlandse autoverzekeraar! Vraag deze verklaring wel voor het vertrek terug naar Nederland aan.

 

---

Uitvaartverzekeringen

We denken er maar liever niet aan; begrafenissen... maar de kosten die een uitvaart met zich meebrengt kunnen hoog zijn en daarom is het verstandig hier op tijd over na te denken. Uiteraard worden de kosten mede bepaald door persoonlijke wensen en het tarief dat de plaatselijke gemeente in rekening brengt. Bij elkaar opgeteld kan dat gemakkelijk een bedrag tussen de € 8.000,- en € 10.000,- worden, een heel bedrag. Wellicht kunt u dit zelf betalen, maar u kunt zich hier ook voor verzekeren. De premie voor een dergelijke verzekering wordt bepaald door uw leeftijd, het te verzekeren bedrag en de duur van de premiebetaling. Als u al een verzekering hiervoor heeft met een te laag bedrag, dan kan aanvullend een andere verzekering worden gesloten. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

---

Even voorstellen: 

          Arnd van der Pols

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Met een pasgeboren zoontje heb ik nu weinig vrije tijd...maar als ik er weer aan toe kom, kijk ik graag een film of serie met mijn vrouw. Ik lees af en toe een goed boek en vind het ook leuk om een computerspel te spelen. Ik speel daarnaast graag op mijn basgitaar en (semi-)acoustische gitaar.

Welke cd heb je grijs gedraaid?

Ik hou enorm van muziek en heb een hoop albums grijs gedraaid. Om maar een paar te noemen: Graceland van Paul Simon, Sultans of Swing van Dire Straits, Offerings van Third Day, The Messiah van G.F. Händel (uitvoering Paul McCreesh), Kansas City 7 van Count Basie, Good Monsters van Jars of Clay, Spontaneous Combustion van Glenn Kaiser, Jesus Freak van DC Talk, Life of a Hoodlum van T-Bone, So long so wrong van Alison Krauss en ga zo maar door.

Wat is je grootste uitdaging?

Naast de zorg voor mijn twee zoontjes en de daarbij horende korte nachtjes wil ik nog enkele WFT diploma’s behalen én een nieuw huis zien te regelen. Al met al een hele uitdaging!

Waar kan je absoluut niet tegen?

Onrecht, roddels, disrespect. Of als één van mijn zoons ziek is en/of pijn heeft – dat zou ik het liefst van hem weg willen nemen.

Heb je projecten in het buitenland gedaan?

Ik ben graag in het buitenland, zo nu en dan ook voor projecten. Twee reizen zijn me het meest bijgebleven: bijbels uitdelen in Roemenië en het ondersteunen van lokale christenen in Kolkata, India.

---

Wist u dat we ook op Facebook te vinden zijn?
Klik op deze link voor alle nieuwtjes en weetjes over Jabes Verzekeringen.

---